top of page
Image-empty-state.png

DaBreakOff

Васил Добройков

0887 709 940

Facebook
Instagram

Васил Добройков, познат още като DaBreakOff, е роден в Пловдив, в семейство на музиканти, а оттам идва и любовта му към музиката още от ранна възраст.
По образование инженер по електроника, а по призвание - танцьор и запален меломан. Първото му запознанство с хип-хопа e, когато започва да се занимава с "bboying" през 2001 г. в тогавашния Синдикален дом на културата. През годините е бил член на няколко отбора, измежду които "Fast & Flexible", "Express
Our Soul" и "Troublemakers". През 2005 г., съвместно с момчетата от "Express Our Soul", е и първата му задача като организатор, натоварен със създаването на брейк състезанието под надслов "Express Your Soul" в Пловдив, на което се събират и участват артисти от цяла България, както и гости от чужбина. През
2007 г. участва в престижното брейк състезание "Circle Kingz", трето поред издание, провеждано в Лозана, Швейцария. Скоро след това, като запален меломан, започва да колекционира плочи и през 2010-та година става и DJ.
Малко по-късно през същата година се заражда и събитието "Plovdiv Projekts" по идея на "Troublemakers" – ежегоден "jam"/"block party" без състезателен характер, единствено по рода си в България за времето си, имащо за главна цел сплотяването на хип-хоп обществото и връщането на истинските ценности и послание на хип-хоп културата.

bottom of page